Voltooide: Vision en Values

Mijn bedrijf draait ook door zonder dat ik in de operatie blijf werken.

Ik zocht ruimte om aan mijn bedrijf te werken in plaats van in mijn bedrijf. De volgende fase vraagt om ondernemerschap terwijl de operatie stabiel door kan blijven draaien. Daar heb ik handvatten voor gekregen.
Wil jij jouw Tribe bouwen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Feature imageFeature imageFeature imageFeature image

WELKE UITDAGING HIELD JULLIE BEZIG?

Het lukte me niet om los te komen van de dagelijkse operatie van mijn bedrijf

Mijn aanwezigheid was te veel nodig waardoor ik zelf niet aan ondernemen toe kwam. Ik kreeg een spiegel voor van een van mijn medewerkers toen zij zei: "Ik weet niet waar jij naartoe wilt met dit bedrijf."

Ik begon mijn mensen in twijfel te trekken. Heb ik wel de juiste aangenomen?

Achteraf besef ik me dat ik als leider een aantal stappen moest maken en dat het niet aan mijn mensen ligt. Deze twijfel hield mij wel bezig en zorgde voor afleiding.

Ik nam een manager aan die mijn gedachtes niet bleek te begrijpen achteraf gezien

Je bent als leider moeilijk vervangbaar. Je kunt jezelf niet vervangen met enkel een plaatsvervanger. Ik moest meer in het team gaan onderbrengen. Daar zit immers de kracht.

WAT hebben JULLIE AL ZELF GEPROBEERD?

Nog harder gaan werken als ondernemer

Als ik naast het ondernemen nu ook de gaten dichtloop, dan krijg ik het beste van beide werelden. Maar ik kwam er snel achter dat mijn focus en resultaat er onder te lijden had.

Micro-managen en de kruimels opruimen

Omdat ik uit mezelf had verwacht dat mensen precies weten waar ik naartoe wil, reageerde ik geirriteerd op mijn mensen als dat in de praktijk anders ging dan ik had verwacht.

Ik liet mezelf vervangen door een manager

Deze manager draagt logischerwijs niet de visie uit van mijn bedrijf. Simpelweg omdat diegene niet de oprichter is. Ik ben zelf weer het leiderschap gaan oppakken.

WANNEER SCHAKELDE JE HULP IN?

Via mijn business coach hoorde ik over Sam van der Steen.

Ik besloot contact op te nemen en mijn uitdaging voor te leggen.
Sam kwam met een passend voorstel en we zijn aan de slag gegaan.

"Ik kreeg op onze off-site met het team een spiegel voor gehouden. Ik als leider had werk te doen."

Bo van Rooij, oprichter MyFoodCoach

ZO GINGEN WE TE

WERK

Dashboard mockup
Stap 1:

INTAKE

Ik maakte kennis met Bo. Een energieke en sprankelende ondernemer. Samen met haar team timmert ze aan de weg en bouwt ze een indrukwekkend bedrijf op. Nu ze aan haar volgende stap toe is als leider en ondernemer, kwamen we in contact.
Stap 2:

BOUWEN

We hebben een aantal sessies besteed aan de visie van MyFoodCoach. Bo zei over onze sessies: " Tijdens onze sessies weet hij in 0.3 seconde de diepte op te zoeken zonder dat het onplezierig wordt. Ook na onze sessie ging het proces door. Zijn energie is aanstekelijk, dat zag je ook aan mijn team.
Stap 3:

betrekken

Op een off-site hebben we het team bij elkaar gehaald en zijn we de visie van MyFoodCoach gaan delen. Hier bleek behoefte aan te zijn vanuit het team. Dit kwam naar boven tijdens de sessie. We hebben de kernwaarden van MyFoodCoach ontworpen op een aantal posters. Deze hangen als reminder in het hoofdkantoor van MyFoodCoach.
Voltooid.

rESULTAAT

Bo zei na afloop: "We weten weer duidelijk waar we naartoe gaan met het bedrijf." Gezien Bo haar situatie en wens om meer uit de operatie te komen is het een geslaagd traject geweest. De richting van het bedrijf hangt niet langer af van Bo haar afwezigheid.

WELKE RESULTATEN HEBBEN WE GEBOEKT?

Een concrete stip aan de horizon kunnen zetten en het team hierin meenemen

Het contact met onze klanten is uitsluitend online. Samen met Sam hebben we ook nagedacht over de combinatie offline. Dit gaf ons enorm veel energie en motivatie om naartoe te werken als team.

Duidelijke kernwaarden gedefinieerd waar we elkaar op kunnen coachen

Het werk als voedingscoach vraagt om een bijzondere set aan eigenschappen. Je moet streng kunnen zijn om gedragsverandering te kunnen realiseren, en empatisch tegelijk als iemand even steun nodig heeft. Deze mix hebben we kunnen borgen in onze waarden.

Beter kunnen uitleggen aan nieuwe teamleden wat we zoeken en belangrijk vinden

Nu we precies weten over welke persoonlijke eigenschappen onze coaches moeten beschikken maakt dit het ook eenvoudiger om arbeidscommunicatie en hiring succesvol te doen.

"Nu ik weet waar MyFoodCoach naartoe gaat groeien krijg ik veel meer ideeën hoe ik mee kan bouwen aan dit bedrijf."

Emma, diëtist bij MyFoodCoach

WAAR LIGT JULLIE POTENTIE VERSCHOLEN?

test

Doe de test en kom er binnen 5 minuten achter.

MEER WETEN?

Ik reageer binnen 24 uur.
Bedankt voor je bericht. Binnen 24 uur kun je een reactie verwachten.
Hey.. dat ging niet helemaal zoals het hoort te gaan.

Wil je jouw bericht naar email@samvandersteen.nl sturen?