Hoe komt het dat sommige teams zó uitzonderlijk presteren dat ze boven alles en iedereen uitstijgen?

We spraken met leiders. Bestudeerde samenwerkingen. En vonden uiteindelijk de patronen. Nu brengen we dit naar het bedrijfsleven. In elk team schuilt de potentie van een Tribe. Klaar om ontdekt te worden.
Wil jij jouw Tribe bouwen?
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Feature imageFeature imageFeature imageFeature image
Mijn visie op leiderschap in de 21e eeuw:

MISSIE BOVEN

MONEY

Onze voorouders zorgde voor een goede standaard van leven. Een dak boven ons hoofd en eten op tafel. Onze ouders zorgde voor welvaart. Recreatie, vakantie, internet en een smartphone.
Onze huidige generatie heeft eigenlijk alles. En toch ervaren veel jonge mensen leegte. Want als je alles hebt wat je hart begeert is er niks om voor te vechten. Zonder de euforie en de tegenslagen die erbij horen is het leven saai. De nieuwe generatie heeft alles, behalve zingeving en uitdaging.
Bedrijven die dit kunnen bieden trekken moeiteloos intrinsiek gemotiveerde mensen aan. Ik ben er voor bedrijven zonder missie. Die nu nog steeds met secundaire voorwaarden mensen lokken en de 'war on talent' aan het verliezen zijn.
Sam van der Steen
Bedacht het Tribes programma

LEIDERS VAN DE 21e eeuw

Wat zeggen zij over het vinden en binden van mensen. En hoe staat missie in relatie tot motivatie?
"Ons team telt 85 medewerkers. In 6 jaar tijd nam slechts 1 iemand afscheid van ons team. Hoe?We selecteren iedereen op culture fit en leiden trouw naar onze kernwaarden. "
Marco van der Werf
Oprichter, BIT
"Mensen komen voor het geld. Dat voorziet in een stabiele basis. Maar we zien dat ze bij ons blijven voor de missie en onze cultuur."
Freya van Os
Managing Director, Label-A
"Wij dragen consistent onze missie uit. Er zijn weken dat we 140 sollicitanten per week aantrekken. En dat op een bedrijf van 40 mensen."
Niek Veendrick
CEO, Stoov
Professionals unite as one

Meet OUR TRIBE

In onze Tribe delen professionals de intrinsieke drive om van jouw team een Tribe te maken. Met jaren uiteenlopende ervaring, een groot internationaal netwerk en uniek gecombineerde skillset zijn we een Zwitsers zakmes voor groeiende bedrijven zoals die van jou.
Sam van der Steen
Founder & Coach
Was als designer 10 jaar actief in tech bedrijven en founding member in een FD Gazelle scale-up. Bedacht het Tribes programma.
Carita Sutherland
Coach
Had 22 jaar lang 7 high fashion winkels en is mede eigenaar van de Enneagram Academie. Coacht de top van België en schreef 2 boeken.
Bram Verbruggen
Coach
Was manager internal programmes bij Valencia CF. Begeleid onder andere coaches in de Eredivisie en high earners.
Dirk Schouten
Advisor
Speelde Nederlands basketball team, coachte ±1500 ondernemers en is oprichter van Core Base.

MEER WETEN?

Ik reageer binnen 24 uur.
Bedankt voor je bericht. Binnen 24 uur kun je een reactie verwachten.
Hey.. dat ging niet helemaal zoals het hoort te gaan.

Wil je jouw bericht naar email@samvandersteen.nl sturen?