Chapter 6: Expand

GROEI JOUW TRIBE ZONDER

MISHIRES

Het laatste wat je wilt is 2 stappen vooruit, 1 terug. Duurzaam groeien doe je met de juiste mensen. Mishires wil je zoveel mogelijk voorkomen. Slim aannemen en goed onboarden dus.

NA dit CHAPTER:

Breng je mishires terug tot een minimum

Mishires zijn mensen die achteraf niet blijken te passen. Het vervangen van deze mensen kost een hoop geld. Je hebt ze moeten vinden, aannemen, onboarden en trainen. Na het afscheid moet je een vervanger voor ze vinden en begint het verhaal overnieuw. Dubbel geld. Mishires sluit je nooit helemaal uit maar kun je wel minimaliseren.

Maken nieuwe members een vliegende start

60% van de mensen die slecht onboard worden, zijn na 6 maanden weer gevlogen. Al die moeite voor niks. Mijn onboarding programma's zijn helemaal ingericht op jullie cultuur, duren een maand en zijn grotendeels zelfstandig te doen. Zo maken nieuwe members een vliegende start zonder dat jij jezelf hoeft te herhalen.

Krijg je relevantere kandidaten op gesprek

Nu je goed weet wie er bij je bedrijf past kun je gerichter kandidaten aanspreken. Hierdoor zullen er relevantere mensen op gesprek komen. Dat betekent in de praktijk dat je minder CV's hoeft te beoordelen en kunt kiezen uit een select aantal top kandidaten. Mensen aannemen is al tijdrovend genoeg.

Bovenstaande resultaten zijn

GEGARANDEERD

Als het me niet lukt om een strak hire en onboard plan te bedenken,
en je kunt mishires niet minimaliseren, betaal je niks.

DE OPBOUW VAN DIT

CHAPTER

Dashboard mockup
Stap 1:

BEPROEVEN

Hoe trekken jullie vandaag de dag mensen aan? We onderzoeken hoe relevant jullie kandidaten zijn en hoe jullie onboarding programma in elkaar zit. Ook ondervragen we huidige members naar hun start ervaring.
Stap 2:

BOUWEN

Nu we dit in kaart hebben gebracht kunnen we de juiste boodschap naar buiten communiceren en de juiste mensen onboarden. De onboarding is volledig in lijn met jullie cultuur en zelfstandig te doorlopen.
Stap 3:

betrekken

We laten direct een nieuwe kandidaat de onboarding doorlopen om te leren van zijn of haar ervaring. Zo blijven we deze aanscherpen en verbeteren waar mogelijk.
Voltooid.

DONE.

Mijn werk zit erop. We hebben een onverwoestbaar fundament neergezet voor jouw bedrijf. Je heb een Tribe waar je in de toekomst op kunt bouwen. Niet staat jullie succes nu nog in de weg.
Wil jij voorkomen dat je de verkeerde mensen aanneemt?

Plan jouw intake

Bouw aan jouw Tribe. Chapter voor chapter.

MEER WETEN?

Ik reageer binnen 24 uur.
Bedankt voor je bericht. Binnen 24 uur kun je een reactie verwachten.
Hey.. dat ging niet helemaal zoals het hoort te gaan.

Wil je jouw bericht naar email@samvandersteen.nl sturen?