Chapter 5: Rituals

WORD ALS BEDRIJF ECHT

ONDERSCHEIDEND

In dit chapter gaan we focussen op jullie rituelen. De cultuur wordt pas voelbaar als je deze echt dagelijks kunt voelen in alles wat het bedrijf doet. Dat maakt jullie echt onderscheidend.

NA dit CHAPTER:

Gaan mensen over jullie vertellen op verjaardagen

Ik werk bij een bedrijf dat zulke toffe dingen doet voor zijn mensen. Hoe onderscheidender en authentieker jij bent als bedrijf hoe trotser mensen zijn om erbij te horen. En waar we trots over zijn, vertellen we over.

Ga je organisch meer mensen aantrekken

Dat wat je doet kun je dagelijks delen. En wat mensen zien geloven ze eerder dan wat je ze vertelt. Als nieuw talent ziet wat jullie allemaal doen en hoe gaaf het is om voor jullie te werken, 3x raden bij wie ze aanbellen.

Krijg je een verbroedering en hechting als nooit tevoren

Iedereen wil ergens bij horen. Kijk maar naar voetbalclubs. Waarom lopen mensen in zo'n fel gekleurd shirt? Om te laten zien dat ze erbij horen. En eenmaal erbij laat je niet snel meer los.

Bovenstaande resultaten zijn

GEGARANDEERD

Als het me niet lukt om rituelen te bedenken die in lijn zijn met jullie cultuur,
en je kunt ze niet uitrollen over een jaar tijd, betaal je niks.

DE OPBOUW VAN DIT

CHAPTER

Dashboard mockup
Stap 1:

BEPROEVEN

Waar kom je jullie cultuur vandaag de dag tegen? We nemen jullie employer en customer journey onder de loep. Zo weten we welke touchpoints jullie bedrijf voert en welke nog niet.
Stap 2:

BOUWEN

Nu we dit in kaart hebben gebracht kunnen we de cultuur op jullie dagelijkse bedrijvigheid doorvoeren. Zo kom je de cultuur overal tegen in het bedrijf en doorleef je het groepsgevoel.
Stap 3:

betrekken

Jullie members zullen de komende tijd al de eerste tekenen van jullie cultuur tegen gaan komen. Je legt dit er niet dik bovenop maar verweeft het in alle nuances en details.
Voltooid.

en door

Als je afgelopen 5 chapters hebt doorlopen staat jullie cultuur als een huis. Nu kun je echt spreken van een Tribe. Het is tijd om nieuwe members te werven en te onboarden.
Wil jij een authentieke cultuur elke dag voelen in jouw bedrijf?

Plan jouw intake

Bouw aan jouw Tribe. Chapter voor chapter.

MEER WETEN?

Ik reageer binnen 24 uur.
Bedankt voor je bericht. Binnen 24 uur kun je een reactie verwachten.
Hey.. dat ging niet helemaal zoals het hoort te gaan.

Wil je jouw bericht naar email@samvandersteen.nl sturen?