Chapter 3: Values

DUIDELIJKHEID GEEFT

RUST

In dit chapter gaan we jullie values bepalen. Hiermee geef jij jouw Tribe duidelijke kaders. Hierdoor worden verwachtingen helder en mensen zelfstandiger.

NA dit CHAPTER:

Sta je er als leider niet meer alleen voor

Omdat het inmiddels duidelijk is welke kant jouw bedrijf op moet groeien. Nu pas kun je goed gaan delegeren. Zonder dat mensen verkeerde beslissingen nemen. Het schip krijgt een vaste koers en iedereen weet waarheen.

Neem je geen mensen meer aan die er niet bij passen

Er bestaan geen goede of foute mensen. Alleen goed en fout gedrag. Fout gedrag ontstaat als een goed iemand in de verkeerde context werkt. Met heldere waarden wordt het logisch wie je aanneemt en wie niet.

Worden gesprekken over prestatie constructiever

Je meet iedereen aan dezelfde lineaal. Dit richt de feedback uitsluitend op de bal en draait het weg van de man. Hierdoor worden groeigesprekken een stuk comfortabeler en constructiever om te voeren.

Bovenstaande resultaten zijn

GEGARANDEERD

Als het me niet lukt om een set waarden te bedenken die de essentie van jouw bedrijf vatten,
en je kunt geen duidelijke beslissingen maken, betaal je niks.

DE OPBOUW VAN DIT

CHAPTER

Dashboard mockup
Stap 1:

BEPROEVEN

Je hebt ongetwijfeld kernwaarden. Misschien hangen ze zelfs aan de muur. Maar hoe congruent zijn ze aan het dagelijks leiderschap? We nemen de proef op de som.
Stap 2:

BOUWEN

We vangen de kernwaarden van jouw bedrijf in een set waar je iets mee kunt. Goede kernwaarden zijn 'actionable' en je kunt er mensen op verantwoordelijk houden.
Stap 3:

betrekken

Ik geef jou alle tools om een krachtige presentatie te geven. Of ik doe het voor jou als je dat liever hebt. In beide gevallen is het team helemaal op de hoogte en geinspireerd voor de toekomst.
Voltooid.

en door

Nu de kernwaarden duidelijk zijn kunnen we de balans opmaken van wie jullie A-spelers zijn. Hoe we van de B's een A gaan maken.
Wil jij consistenter beslissingen gaan maken en lijn aanbrengen in jouw bedrijf?

Plan jouw intake

Bouw aan jouw Tribe. Chapter voor chapter.

MEER WETEN?

Ik reageer binnen 24 uur.
Bedankt voor je bericht. Binnen 24 uur kun je een reactie verwachten.
Hey.. dat ging niet helemaal zoals het hoort te gaan.

Wil je jouw bericht naar email@samvandersteen.nl sturen?